Typer av mattvättar

Mattvätt

Det finns flera olika typer av mattvättar och mattrengörare att välja på. Det viktiga är att du väljer en typ av mattvätt som utför den uppgift du vill ha utförd på så bra och effektivt sätt att du är nöjd med din rena matta.

Om ni bara har några mindre och billiga mattor hemma som går att tvätta i en vanlig tvättmaskin ska ni troligtvis inte köpa en mattvätt. Ifall ni däremot har större eller med värdefulla mattor hemma men även om ni har småbarn som spiller mycket kan det vara klokt att köpa en lagom avancerad men inte för allt för dyr mattvätt.

Här får ni rekommendationer om vilken typ av mattvätt som passar er men även vilka modeller av mattvättar som är de mest prisvärda och skonsamma för mattorna.


Textilvårdsmaskiner

Textilvårdsmaskiner

En typ av mattvätt är textilvårds-maskin som är en utpräglad maskin rengöring av mattor, heltäckningsmattor samt andra tyger och textilier. Det finns flera riktigt bra textilvårdsmaskiner som fungerar utmärkt som mattvätt i både hemmet eller hos städfirman.

Mattvårdsmaskiner

Mattvårdsmaskiner

En så kallad mattvårds-maskin är en lite mindre mattvätt som fungerar bra i alla hushåll som har mindre och inte allt för värdefulla mattor. Dessa mattvårdsutrustningar kostar normalt lite mindre än andra mattvättar och är anpassade för privata hem.

Skurmaskiner

Skurmaskiner

En skurmaskin är framförallt avsedd för golv och korthåriga mattor som används frekvent och tål fukt. Vissa skurmaskiner suger även upp vatten och fukt vilket för att det räcker med en passage för att få mattan ren och torr.

Ångtvättar

Ångtvättar

Ångtvättar är bra på att lösa upp ingrodd smuts från textilier samtidigt som de suger bort fuktigheten. En ångtvätt bör finnas i alla hem eftersom den fungerar utmärkt, inta bara på mattor utan, även på gardintyger, soffor och andra tyger.

Våtdammsugare

Våtdammsugare

Våtdammsugare är speciellt byggda för att suga upp vatten och andra vätskor från golv, mattor eller fuktiga områden. Så fort du spillt någon vätske eller annat på mattan ska du använda en våtdammsugare för att avlägsna så mycket som möjligt.

Sopmaskiner

Sopmaskiner

Sopmaskiner är väldigt bra på att sopa upp lösa partiklar från stora områden. En sopmaskin fungerar utmärkt på heltäckningsmattor, nålfiltsmattor eller andra korthåringa mattor men naturligtvis är sopmaskinen bäst på plana golv.Hitta en bra mattvätt hos

Tips på bra mattvättar

Här hittar du några av de bästa och mest prisvärda mattvättarna som finns i landet.

Tips på dessa tillverkares bästa mattvättar


Allt intressant om mattvättar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om mattvättar men också en del kul och lustiga saker om att tvätta mattor.Meny - Mattvätt
Till förstasidan på www.mattvatt.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Olika mattor Olika fläckar Företag Nyheter