Bläck och bläckläckar på mattan

Mattvättning av bläckfläckar

Ibland händer det att det kommer bläck på mattan från en läckande bläckpatron eller en trasig bläckpenna. Många tror att om det kommer bläck på mattan går det inte att få bort bläcken men ofta kan man lindra eller helt ta bort bläckfläcken.

Det viktiga är att du endast arbetar i vertikal riktning eller att du går från bläckfläckens ytterkant mot dess mitt. Det finns fler olika medel som man kan använda för att få bort bläcket.

  • Värm lite rödsprit (T-sprit) i över ett vattenbad så rödspriten blir mellan 35-45°C, absolut inte varmare! Badda en ren och vit trasa som du gnuggar försiktigt över bläckfläcken.
  • Täck fläcken med hårspray som du låter torka. Borsta sedan försiktigt bort hårsprayen en en lösning bestående av vatten och vinäger.
  • Fukta en ren vit trasa med isopropylalkohol eller isopropanol. Badda den fuktade trasan på försiktigt på bläckfläcken.
  • Ta en vit trasa med som är fuktad med nagelborttagningsmedel. Tryck den fuktade trasna upprepade gånger rak ned mot fläcken av bläck.

Efter du bearbetat fläcken ska du blöta med vatten som du sedan suger upp med vitt hushållspapper.Hitta en bra mattvätt hos

Tips på bra mattvättar

Här hittar du några av de bästa och mest prisvärda mattvättarna som finns i landet.

Tips på dessa tillverkares bästa mattvättar


Allt intressant om mattvättar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om mattvättar men också en del kul och lustiga saker om att tvätta mattor.Meny - Mattvätt
Till förstasidan på www.mattvatt.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Olika mattor Olika fläckar Företag Nyheter